A Kastély megközelítése:

Püspökszentlászló Pécs településtől északkeletre, a Zengő lábánál elnyúló völgyben fekszik. Pécsről keleti irányba indulva, a 6. számú főúton egyenesen haladva, majd Hird településnél balra letérve érjük el Hosszúhetényt.

Gépjárművel Hosszúhetény település központjából a Kossuth Lajos utcán, majd a Petőfi Sándor úton észak felé, erdei földes úton haladva körülbelül 10 perc utazást követően érünk Püspökszentlászlóra. A kastély a település végén helyezkedik el. Püspökszentlászlót maximum 21 férőhelyes busszal (minibusszal) lehet megközelíteni. Püspökszentlászlóra a behajtás engedélyköteles!

Busszal - Hosszúhetényben a második megállóban, a Polgármesteri Hivatal előtt, ill. kultúrháznál kell leszállni a helyközi járatról. Püspökszentlászló felé egyenesen tovább kell menni a jobbra enyhe szögben leágazó kis utcán. Jelzőtábla is mutatja az útirányt. Hosszúhetényben még aszfaltúton, a falut elhagyva csak erdei úton lehet haladni.

Gyalog - A környék kiváló gyalogos, kerékpáros, lovas turizmus szempontjából. A Zengő minden évszakban tartogat valami érdekességet az ide látogatók számára. Hosszúhetényen keresztül, a település határától földes - köves úton kb. 3 km gyaloglás után kezdődik Püspökszentlászló. A falu táblától még kb. 500 méter a falun keresztül, melynek végén található az arborétum és a kastély.

Csendes falu - Isten hozott

Parkolási lehetőség:

A település elején lehetőség van parkolásra. A hely természet közeli állapotára tekintettel nincs kiépítve nagy kapacitású parkolóhely. 

FELHÍVJUK KEDVES LÁTOGATÓNK FIGYELMÉT, HOGY PÜSPÖKSZENTLÁSZLÓRA CSAK BEHAJTÁSI ENGEDÉLLYEL LEHET SZEMÉLYGÉPOCSIVAL BEHAJTANI. AZ AUTÓKAT HOSSZÚHETÉNY VÉGÉN TALÁLHATÓ PARKOLÓBAN LEHET HAGYNI, AHONNAN 3 KM-ES SÉTAÚTRA TALÁLHATÓ A KASTÉLY ÉS ARBORÉTUM! MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

Felhívjuk figyelmét, hogy az adott útszakaszra vonatkozó közlekedési szabályok értelmében az 5,5 t súlynál nehezebb és járműszerelvénnyel felszerelt gépjárművel az erdei útra behajtani tilos! Nagyméretű autóbuszok behajtása - az útviszonyokat is figyelembe véve - nehézkes. Így kérjük utazásukat a fentiek ismeretében tervezzék!