A Kastély megközelítése:

Püspökszentlászló Pécs településtől északkeletre, a Zengő lábánál elnyúló völgyben fekszik. Pécsről keleti irányba indulva, a 6. számú főúton egyenesen haladva, majd Hird településnél balra letérve érjük el Hosszúhetényt.

Gépjárművel Hosszúhetény település központjából a Kossuth Lajos utcán, majd a Petőfi Sándor úton észak felé, erdei földes úton haladva körülbelül 10 perc utazást követően érünk Püspökszentlászlóra. A kastély a település végén helyezkedik el. Püspökszentlászlót maximum 21 férőhelyes busszal (minibusszal) lehet megközelíteni.

Busszal - Hosszúhetényben a második megállóban, a Polgármesteri Hivatal előtt, ill. kultúrháznál kell leszállni a helyközi járatról. Püspökszentlászló felé egyenesen tovább kell menni a jobbra enyhe szögben leágazó kis utcán. Jelzőtábla is mutatja az útirányt. Hosszúhetényben még aszfaltúton, a falut elhagyva csak erdei úton lehet haladni.

Gyalog - A környék kiváló gyalogos, kerékpáros, lovas turizmus szempontjából. A Zengő minden évszakban tartogat valami érdekességet az ide látogatók számára. Hosszúhetényen keresztül, a település határától földes - köves úton kb. 3 km gyaloglás után kezdődik Püspökszentlászló. A falu táblától még kb. 500 méter a falun keresztül, melynek végén található az arborétum és a kastély.

Csendes falu - Isten hozott

Parkolási lehetőség:

A település elején lehetőség van parkolásra. A hely természet közeli állapotára tekintettel nincs kiépítve nagy kapacitású parkolóhely.

Felhívjuk figyelmét, hogy az adott útszakaszra vonatkozó közlekedési szabályok értelmében az 5,5 t súlynál nehezebb és járműszerelvénnyel felszerelt gépjárművel az erdei útra behajtani tilos! Nagyméretű autóbuszok behajtása - az útviszonyokat is figyelembe véve - nehézkes. Így kérjük utazásukat a fentiek ismeretében tervezzék!